Ən faydalı çörək növü açıqlandı Mütəxəssislər təsdiqlədilər
Icma.az, Teleqraf.com portalına istinadən məlumat yayır.
Çörək yemək lazımdırmı? Bu sualın düzgün cavabı hər kəsi maraqlandırır. Mütəxəssislər ağ çörək istehlakının son dərəcə zərərli olduğunu deyirlər. Çörək növlərinin bolluğu da çaşqınlıq yaradır.
Teleqraf.com-un məlumatına görə, aparılan araşdırma və ekspert rəylərinə uyğun olaraq, ən sağlam çörək növü müəyyən edilib.
Çörək ən çox istehlak edilən qidalar sırasındadır. Bəzi ekspertlər süfrənin əvəzsiz qidası olan çörəyin zərərli olduğunu vurğulayırlar. Bəziləri çörəyin yaxşı bir karbohidrat mənbəyi olduğunu və çörəksiz həyatın bədəndə başqa problemlər yarada biləcəyini də iddia edirlər. Bununla belə, bədən üçün şəfa mənbəyi kimi çıxış edən çörək növü var. Məlum olub ki, bu çörək növü, eyni zamanda, həm xolesterin, həm də şəkər xəstəliyinə dərman ola bilər.
Einkorn çörəyi özünəməxsus bir dad və unikal qida profilinə malikdir. Einkorn (adı almanca einkorn sözündəndir, bir dənə deməkdir) buğdanın qədim formasıdır. Einkorn çörəyi einkorn unundan hazırlanır. Tərkibində az miqdarda gluten var. Həzm sistemini dəstəkləyir, yaxşı həzm olunur. Müasir buğda ilə müqayisədə einkorn daha təsiredici qida profilinə malikdir.
Dietoloq Katherin Basbaum, einkorn çörəyinin hər kəs üçün arzu olunan çörək növü ola biləcəyi ilə razılaşır.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:127
Bu xəbər 18 Noyabr 2024 16:08 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















