Ət insanlar üçün xeyirlidir
Redaktor.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Terapevt Oksana Drapkina insanları sağlam həyat tərzi üçün nə ət, nə də balıq yeməməyə çağırıb.
Redaktor.az xəbər verir ki, onun fikirləri aif.ru-da dərc olunub.
Həkim böyük miqdarda qırmızı ətin xərçəngin səbəblərindən biri ola biləcəyi fərziyyəsini təsdiqlədi, lakin onun sözlərinə görə, problem ətin özündə deyil, onun emalındadır.
“Qırmızı ət xüsusilə qadınlar, uşaqlar, qocalar və kişilər üçün lazımdır. Axı, ət əvəzolunmaz heyvan zülal mənbəyidir”.
O, əlavə edib ki, bu məhsulun tərkibində immun statusu və infeksiyalara qarşı müqaviməti qorumaq üçün vacib olan sink və selen, həmçinin sümüklərin möhkəmliyini qorumaq üçün zəruri olan fosfor və immunomodulyator təsir göstərən B vitaminləri var.
Eyni zamanda, Drapkinanın fikrincə, əti buxarda bişirmək, qaynatmaq və ya qril etmək yaxşıdır, lakin tərkibində kanserogen maddələr olan qara rəngə çevrilənə qədər deyil.
O, uşaqlar, qadınlar və qocalar üçün orta gündəlik ətin 50-150 qram, kişilər üçün isə 150-180 qram olduğunu qeyd edib.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:103
Bu xəbər 19 Avqust 2025 12:11 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















