Hazır toyuq tikələrində keyfiyyətsiz ət və çoxlu yağ VAR?
Icma.az, Redaktor.az portalına istinadən məlumat yayır.
Toyuq tikəsini sağlamlığa zərər vermədən ayda iki dəfədən çox yemək olmaz.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu haqda Dmitri Bıstrov xəbərdarlıq edib.
Onun sözlərinə görə, toyuq tikələrində çoxlu miqdarda doymuş yağ və transyağlar var ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri və artıq çəki riskini artırır. Bundan əlavə, tərkibindəki duzun çoxluğu yüksək təzyiq və böyrək problemlərinə səbəb ola bilər.
“Toyuq tikəsi üçün istifadə edilən toyuq filesinə buğda, soya unu, dərilər, sümüklər və digər əlavələr qatılır. Bəzi nümunələrdə sümük parçaları aşkarlanıb ki, bu da keyfiyyətsiz, az zülallı ətin istifadə olunduğunu göstərir,” - deyə mütəxəssis bildirib.
Texnoloqun sözlərinə görə, bəzi növlərdə içlik kimi pendir deyil, bitki mənşəli yağ istifadə olunur. Belə məhsulların müntəzəm qəbulu orqanizmdə vacib maddələrin çatışmazlığına və ümumi sağlamlıq problemlərinə gətirib çıxara bilər.
Bıstrov alternativ variant kimi toyuq tikəsini evdə hazırlamağı tövsiyə edib: “Ev şəraitində yalnız təzə toyuq filesi, yumurta, un və seçdiyiniz panir istifadə olunur. Onları az miqdarda yağla tavada və ya sobada — demək olar ki, yağsız - bişirmək mümkündür.”
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:83
Bu xəbər 07 Noyabr 2025 10:34 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















