Həkim Yartseva albalı həddindən artıq yeməyin mənfi nəticələri barədə xəbərdarlıq edib
Dogru.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Həkim və immunoloq İrina Yartseva müsahibəsində albalı həddindən artıq yeməyin mənfi nəticələrindən danışıb.
“Həddindən artıq meyvə yeyəndə və bundan əvvəl uzun müddət heç nə yemdikdə, ferment sisteminiz hazır deyil. “Nəticədə, çoxlu şirniyyat yediyiniz üçün şişkinlik və fermentasiya baş verəcək” deyə izah etdi.
Əlavə etdi ki, mənfi nəticələrin qarşısını almaq üçün giləmeyvə ölçülü hissələrdə yemək və onları yumağı unutma.
Yartseva qeyd etdi: “Bütün il boyu meyvə və tərəvəz yeməyə özünüzü öyrətməlisiniz, onda mədəniz reaksiya verməyəcək”.
O, həmçinin xatırladıb ki, albalı ağcaqayın polen allergiyasından əziyyət çəkən insanlar tərəfindən yeməməlidir, çünki onlar daş meyvələrə çarpaz reaksiya verirlər.
DOĞRU.AZ
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:71
Bu xəbər 16 May 2025 12:18 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















