Hər gün yeməklərə davamlı olaraq bibər əlavə etmək də sağlamlıq üçün təhlükəlidir
Icma.az bildirir, Redaktor.az portalına istinadən.
Təcili yardım üzrə həkim Allan Kapin həddindən artıq isti sousların istifadəsinin ciddi sağlamlıq fəsadlarına səbəb ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edib.
Redaktor.az xəbər verir ki, onun fikirlərini lenta.ru-da yayımlayıb.
Kapin qeyd edib ki, belə hallarda həyat üçün risk nisbətən aşağıdır, lakin tamamilə istisna edilmir. O, acı bibərin tərkibindəki kapsaisin adlı maddəyə diqqət çəkib. Bu birləşmə məhsula acılıq verir, lakin eyni zamanda ürəyə güclü stress yarada, işemiyaya və nəticə etibarilə infarkta səbəb ola bilər.
Həkim əlavə edib ki, yalnız həddindən artıq ədviyyatlı yeməklər deyil, həm də hər gün yeməklərə davamlı olaraq bibər əlavə etmək də sağlamlıq üçün təhlükəlidir.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:127
Bu xəbər 30 İyun 2025 15:07 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















