İmmuniteti gücləndirmək üçün nə qədər soğan sarımsaq yeyək..?
Sia Az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
...Deyirlər ki, immuniteti artırmaq üçün daha çox soğan və sarımsaq yemək lazımdır..?
...Yalnız sarımsaq və soğan yeməklə immuniteti yüksəltmək mümkün deyil.
Həm də soyuqdəymə üçün soğan və sarımsağa etibar etməməlisiniz.
SİA-nın məlumatına görə, bunu səhiyyə mütəxəssisi deyir.
Soğan və sarımsağın tərkibində antimikrob və dezinfeksiyaedici təsir göstərən fitonsidlər var.
Lakin o, uzun sürmür və yalnız aromanın yayıldığı ərazidə olur.
Həkimin sözlərinə görə, soğan və sarımsaq immunitet sistemini gücləndirir və soyuqdəymə ilə mübarizə aparmağa kömək edir, ancaq balanslaşdırılmış pəhrizin bir hissəsidir.
Mütəxəssis əlavə edib ki, gündə yarım diş sarımsaq və orta boy soğanın dörddə biri istehlak etmək kifayətdir.
Onları çiy yeməyi tövsiyə edir.
Həkim izah edir ki, istilik müalicəsi tərəvəz bitkilərinin faydalı xüsusiyyətlərini azaldır.
Britaniyalı epidemioloq Tim Spector soğan və sarımsağı bişirmədən 10 dəqiqə əvvəl incə doğramağı məsləhət görür. Bu yolla tərəvəzlər xərçəng hüceyrələrinə qarşı da daxil olmaqla əlavə müalicəvi xüsusiyyətlər əldə edir.
Nazlı Almuradova

