İspanağı bişirmədən yeyin Məsləhət
Saglamolun saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
İsveçin Linkopinq Universitetinin mütəxəssisləri ispanağın ən xeyirli vəziyyətini tapmaq üçün müxtəlif vasitələrlə onu bişirərək test ediblər.
Teleqraf.com xəbər verir ki, araşdırma zamanı gəlinən nəticəyə görə, ispanaq bişirildikdə tərkibindəki antioksidanlar ölür. Buna görə də ispanağı çiy yemək daha faydalıdır.
İspanaqda lütein səviyyəsini nizamlı olaraq ölçən elm adamları, aşkar ediblər ki, bu maddə bitki bişdikcə təsirini itirir. Eyni zamanda ispanaq balaca parçalara bölündükdə də lütein tükənir.
Qeyd edək ki, lütein infarkt riskini azaldır və görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır.
Araşdırmaya görə ispanaq isti ilə təmasda olmamalıdır.
Saglamolun.Az
Baxış sayı:37
Bu xəbər 17 Noyabr 2024 07:04 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















