Kartofdan maksimum faydalanmaq üçün düzgün bişirmə üsulu seçin
Icma.az, News24 saytına istinadən bildirir.
Kartof ən geniş yayılan və dadlı tərəvəzlərdən biridir. Onun faydalı və ya zərərli olması müzakirə olunsa da, dietoloqlar sağlam olduğunu vurğulayırlar.
QHT.az xəbər verir ki, dietoloq Erin Palinski-Wade kartofun yüksək lif, kalium və dəmir mənbəyi olduğunu, lakin bişirmə üsulunun vacib olduğunu qeyd edib. Qızartma yerinə, bişmiş və ya qril edilmiş kartof daha qidalıdır.
Dietoloq Tobi Amidor kartofun tərkibində C və B6 vitaminləri olduğunu, karbohidratların isə bədənin əsas enerji mənbəyi sayıldığını bildirib.
Hər gün kartof yemək qan təzyiqini aşağı sala və ürək sağlamlığına müsbət təsir göstərə bilər. Lakin, kartofun yüksək glisemik indeksi qan şəkərini artırma riskini artıra bilər. Bunun qarşısını almaq üçün onu avokado və ya zeytun yağı kimi sağlam yağlarla birləşdirmək tövsiyə edilir.
Arıqlamağa çalışanlar üçün də kartof faydalıdır, çünki az kalorili və toxluq hissi yaradır. Əsas olan, bişirmə üsulunu düzgün seçməkdir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:71
Bu xəbər 23 Noyabr 2024 21:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















