Niyə sarı kartof kartofdan daha sağlamdır?
Icma.az, Sia Az portalına istinadən məlumat verir.
...Belarus Milli Elmlər Akademiyasının Kartofçuluq və Meyvə-Tərəvəzçilik Elmi-Praktik Mərkəzinin baş direktoru Vadim Maxanko STV kanalında sarı ətli kartofun niyə ağ ətli kartofdan daha sağlam olması və ilk dəfə dəb halına gəldiyi barədə danışıb.
SİA xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, sarı kartof ağ kartofdan daha çox qida ehtiva edir.
...Sarı kartofda daha çox A vitamini var. Qaynadılmış kartofda olan zülal toyuq yumurtasından daha tez sorulur.
Bunu Vadim Maxanko qeyd edib.
Alim onu da qeyd edib ki, sarı ətli kartofun tərkibində karotin də çoxdur.
...Cəmi 40 il bundan əvvəl çoxları ağ ətli kartofa üstünlük verirdi. Lakin 1980-ci illərin ortalarından insanlar sarı ətli kartofa diqqət yetirməyə başlayıblar.
Bunu da mütəxəssis deyir.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:55
Bu xəbər 07 Oktyabr 2025 23:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















