Kələmi spesifik qoxu olmadan necə bişirmək olar?
Icma.az bildirir, Lent az saytına əsaslanaraq.
Hətta bişmiş kələmin böyük həvəskarı olsanız belə, yeməyin hazırlanması zamanı yaranan özünəməxsus, kəskin qoxunun mövcudluğunu inkar etmək çətindir. Bu qoxunu xoş adlandırmaq da çətindir.
Lent.az xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, bir çox insan məhz bu səbəbdən faydalı olmasına baxmayaraq bu yeməkdən imtina edir, çünki sonradan mətbəxi uzun müddət havalandırmaq lazım gəlir.
Kulinariya sirri nədən ibarətdir?
Xoşagəlməz qoxudan qurtulmaq olduqca asandır. Bunun üçün əvvəlcə kələm başını hazırlamaq və üst qatdakı yarpaqları dərhal çıxarmaq lazımdır. Daha sonra iri bir qazana isti su tökün və kələmi bu qabın içinə yerləşdirin. Təxminən yarım saat gözləyin. Bu müddət bitdikdən sonra suyu rahatlıqla süzə və kələmi doğramağa başlaya bilərsiniz.
Qeyd edilir ki, bu üsul təkcə xoşagəlməz qoxunu aradan qaldırmır. Eyni zamanda yemək daha zərif və dadlı alınır, çünki tərəvəz xeyli yumşalır. Buna görə də bu sadə hiyləni mütləq sınamağa dəyər.
Baxış sayı:81
Bu xəbər 26 Dekabr 2025 11:31 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















