Kifli məhsulların sağlamlığa zərərləri Bu xəstəliyə yol açır
Icma.az bildirir, Milli.az saytına əsaslanaraq.
Kif basmış məhsullar, müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola bilər. Kif və digər mikroorqanizmlərin inkişafı xüsusilə nəmlik və yüksək temperatur şəraitində, məhsulların tərkibində zərərli toksinlərin və bakteriyaların yaranmasına səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, kif basmış qidalar ən çox aflatoksin adlı mikotoksinlərə səbəb ola bilər ki, bu da qaraciyər xərçəngi, immun sisteminin zəifləməsi və qaraciyər çatışmazlığı kimi ciddi sağlamlıq problemlərinə yol açar. Həmçinin, bu cür qidalar mikoza (kif infeksiyası) və gastrointestinal xəstəliklər kimi xəstəliklərə də səbəb ola bilər.
Kifli məhsulları yemək, xüsusilə qida zəhərlənmələri və həzm problemləri ilə nəticələnə bilər. Buna görə də, kifli və zədələnmiş məhsulların istehlakından qaçınmaq və onları təhlükəsiz şəkildə saxlamaq çox vacibdir.
Fidan
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:90
Bu xəbər 18 Yanvar 2025 07:16 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















