Kolbasanı bu saatda yesəniz: Ziyansız olar
Icma.az bildirir, Cebheinfo saytına əsaslanaraq.
Kolbasalar təhlükəli məhsulalrdır və onları sağlamlığa zərər vermədən yemək lazımdır.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Mariyat Muxina danışıb. O bildirib ki, emal olunmuş ət məhsullarından imtinaya hazır olmayanlar onları az miqdarda istehlak etməlidir:
"Kolbasanın tərkibində soya zülalı, həmçinin mexaniki olaraq ayrılmış ət ola bilər ki, bura əsasən qığırdaq, buynuz, dırnaq və dəri daxildir".
O, "Moskva 24" telekanalına müsahibəsində bildirib və əlavə edib ki, onun tərkibində məhsulun saxlanma müddətini uzadan konservantlar var və onlar kanserogendir.
Tibb elmləri doktoru qeyd edib ki, kolbasa duzun çoxluğuna görə qan təzyiqini artırır və ürək-damar xəstəliklərinin yaranma riskini artırır.
“Bundan əlavə, məhsulun tərkibində çox miqdarda yağ və xolesterin var ki, bu da damar xəstəliklərinə, infarkt və insultlara gətirib çıxarır”, -deyə Muxina xəbərdarlıq edib.
Həkim kolbasa istehlakına icazə verib, lakin məhdud miqdarda - həftədə iki dəfədən çox olmayaraq, 50 qram və yalnız səhər yeməyində yeyə bilərsiniz.
“Səhər kolbasa yesəniz, gün ərzində artıq duz xaric olunacaq”, -deyə dietoloq bildirib.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:209
Bu xəbər 05 Yanvar 2025 18:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















