Kruassan səhər yeməyi üçün faydalıdır
Redaktor.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Cərrah Karan Racan hesab edir ki, səhər yeməyində kruassan yemək sağlamlığa zərər vermir, əksinə, fayda gətirir.
Redaktor.az xəbər verir ki, onun fikirlərini "Daily Mirror" yayıb.
Racanın sözlərinə görə, səhər yeməyi ən vacib qida qəbuludur və sağlam qidalanma tərəfdarları bu vaxt yalnız faydalı məhsullar yeməyə çalışırlar. Lakin onun fikrincə, kruassanlar haqsız yerə “zərərli qidalar” siyahısına salınıb.
“Mənim kruassanları müdafiə arqumentim ondan ibarətdir ki, bu qida bağırsaqlarda yaşayan bakteriyalar üçün faydalıdır”, - deyə həkim bildirib. O, burada maya ilə hazırlanan və yavaş-yavaş bişən xəmirdən danışdığını qeyd edib.
Cərrahın sözlərinə görə, bu cür bişirmə üsulu zamanı qlüten və nişastanın parçalanması və fermentasiya prosesi baş verir ki, bu da kruassanı çörəyə nisbətən daha asan həzm olunan məhsula çevirir.
Aytəkin TOFİQQIZI

