Limonları xarab olmaqdan qorumağın ÜSULLARI
Icma.az, News24 saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Yeməklərdə, salatlarda, şorbalarda və hətta şirniyyatlarda tez-tez istifadə etdiyimiz limonlar tez xarab olan məhsullar kimi tanınır. Ancaq limonların tez bir zamanda xarab olması və kif tutmasının əsas səbəbi onların düzgün şəkildə saxlanmamasıdır. Əgər limonları düzgün üsulla saxlasanız, onların uzun müddət təravətli qaldığını görə bilərsiniz.
News24.az limonların aylarla təravətli qalmasını təmin edən üsulları təqdim edir:
1. Zeytun yağında saxlamaq:
Zeytun yağı limonların üzərində qoruyucu təbəqə yaradır və onların uzun müddət təravətli qalmasına kömək edir. Bunun üçün limonların qabığını az miqdarda zeytun yağı ilə ovub nazik bir təbəqə halında yağlayın. Sonra bu limonları soyuducuda saxlayın.
2. Bankada saxlamaq:
Limonların təravətli və şirəli qalması üçün onları su ilə dolu bir bankada saxlaya bilərsiniz. Bu üsul limonların hava ilə təmasını kəsir və uzun müddət pozulmasının qarşısını alır. Limonları istədiyiniz formada doğrayın, təmiz bir bankaya yerləşdirin, üstünə içməli su əlavə edib qapağını bağlayaraq soyuducuda saxlayın.
3. Sirkə ilə silmək:
Sirkə, limonun qabığında olan kif və bakteriyaları məhv edərək onun pozulma müddətini gecikdirir. Bunun üçün 1 stəkan suya 1 yemək qaşığı alma sirkəsi əlavə edin. Limonları bu qarışımla silin, sonra qurudub soyuducuda saxlayın.
Məryəm İlhamqızı


