Mədəsi həssas olanlar qovun və qarpız yeyərkən diqqətli OLMALIDIRLAR
Icma.az xəbər verir, Redaktor.az saytına əsaslanaraq.
Qastroenteroloq Sergey Vyalov bildirib ki, qarpız və qovun bəzi hallarda sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, həkim bu barədə həkim Teleqram kanalında yazıb.
Vyalov qeyd edib ki, mədəsi həssas insanlar qovun və qarpızı ehtiyatla yeməlidirlər.
“Qarpızın tərkibində çoxlu nitrat varsa və ya təzə deyilsə, mədə yanmasına səbəb ola bilər”, - deyə həkim xəbərdarlıq edib.
Həkimin sözlərinə görə, yetişməmiş qovun təhlükəsi ondan ibarətdir ki, o, mədə-bağırsaq traktının selikli qişasını qıcıqlandıra bilər. Bundan əlavə, qarpız kimi, artıqlığı zərərli olan şəkər ehtiva edir.
Sonda Vyalov əlavə etdi ki, kəsilmiş meyvələri uzun müddət tərk etməməlisiniz, çünki bu, yalnız mədəyə mənfi təsirini artıracaq.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:116
Bu xəbər 17 İyul 2025 16:57 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















