Mətbəxinizdə təhlükəli qablar: yeməyi zəhərə çevirə bilər Xəbər saytı Son xəbərlər və Hadisələr
Icma.az, Baku.ws saytına istinadən bildirir.
Mütəxəssislər adi qidaları potensial təhlükəli maddəyə çevirə bilən qazanları müəyyən ediblər.
BAKU.WS xəbər verir ki, araşdırma populyar yapışmayan qablar üzərində cəmlənib. Keramika və titan örtüklər təhlükəsiz hesab edilsə də, "Teflon" örtüklər ciddi narahatlıq doğurur.
200 dərəcədən yuxarı qızdırıldığında, "Teflon" sağlamlığa əhəmiyyətli zərər verə biləcək təhlükəli kanserogen maddələr buraxmağa başlayır.
Alüminium qablar da xüsusi narahatlıq yaradır.
"Ədviyyatlı xörəkləri və tərəvəzləri alüminium qablarda bişirmək qətiyyən tövsiyə edilmir. Aşındırıcı təmizləyici vasitələrdən istifadə qoruyucu oksid təbəqəsini zədələyə bilər ki, bu da metalın qidaya daxil olmasına səbəb olacaq".
Ən böyük təhlükə zahiri çiniyə bənzəyən, lakin çəkisi daha yüngül və dizaynı keyfiyyətsiz olan melamin qablardır. Tərkibindəki formaldehid qatranları icazə verilən səviyyələri onlarla, hətta yüzlərlə dəfə keçə bilər.
Belə qablardan istifadənin nəticələri fəlakətli ola bilər: ekzema və tənəffüs problemlərindən tutmuş daxili orqanların işində ciddi pozuntulara qədər. Xüsusilə təhlükəli olan zəhərli maddələrin uzun müddət yığılmasıdır ki, bu da orqanizmdə genetik dəyişikliklərə səbəb ola bilər.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:134
Bu xəbər 16 Dekabr 2024 10:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















