Mətbəxinizdəki ən təhlükəli ƏŞYALAR
Cebheinfo portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Rusiya “Rospotrebnadzor”unun mütəxəssisləri insanlara mətbəxi təmiz saxlamağın vacibliyini xatırladıb və müəyyən gigiyena qaydalarına riayət etməyi tövsiyə ediblər.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, mütəxəssislər ət və tərəvəz üçün eyni kəsmə taxtasından, yaxud köhnə süngərdən istifadə etməyin xəstəlik mənbəyi ola biləcəyinə dair xəbərdarlıq ediblər.
Ən təhlükəli mətbəx əşyalarının siyahısına şkaf tutacaqları, dəsmallar, soyuducu, qarışdırıcılar və qab süngəri daxildir. Mütəxəssislərin fikrincə, süngər tualet oturacağından daha çox bakteriya toplayır: "Tarakan və milçək kimi həşəratlar da infeksiya daşıyır".
Bununla əlaqədar olaraq sakinlərə yemək hazırlamazdan əvvəl, yeməyi kəsdikdən sonra, yemək verməzdən əvvəl və yeməkdən sonra həmişə əllərini sabunla yumaq tövsiyə olunub. Meyvə və tərəvəzləri də yaxşıca yumalı, müxtəlif növ yeməklər üçün ayrıca kəsmə taxtalarından istifadə etməli, köhnəldikcə onları dəyişdirməlisiniz. Bundan əlavə, mütəxəssislər hər istifadədən sonra şkaflaırnü stünün təmizlənməsini, soyuducunun, qapıların, məişət texnikasının tutacaqlarının mütəmadi olaraq yuyulmasını, ən azı həftədə bir dəfə süngərlərin, hər gün dəsmalların dəyişdirilməsini vacib hesab ediblər.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:132
Bu xəbər 04 Noyabr 2024 18:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















