Onkoloq xərçəngin qarşısını alan QİDALARı açıqlayıb
Saglamolun saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Hər il dünyada yarım milyondan çox insan xərçəng xəstəliyinə tutulur. Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, alimlərin fikrinə görə, qidalanma xərçəngin riskini azaldan vacib amillərdən biridir.
Almaniyalı onkoloq Yuta Hübner bildirib ki, son araşdırmalara əsasən balıq və meyvə-tərəvəz orqanizmdə xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasını xeyli ləngidir.
Alim bildirib ki, xərçəngin riskini azaltmaq üçün həftədə 2-3 dəfə balıq və hər gün 5 porsiya meyvə-tərəvəz yemək lazımdır (1 porsiya – 1 alma və ya 1 banan və ya 1 bişmiş kartof və s. sayılır). Alim bildirib ki, flavonoidlərlə zəngin olan alma, portağal və qaragilə xüsusilə faydalıdır.
Həmçinin professor bildirib ki, xərçəng hüceyrələrinin ən sevimli qidası şəkərdir. Bu səbəbdən xərçəngin riskini azaltmaq üçün şəkər və şirniyyatların istehlakını kəskin məhdudlaşdırmaq lazımdır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:79
Bu xəbər 05 Noyabr 2024 18:47 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















