Paxlanı bişirməzdən əvvəl suda islatmaq şişkinliyin qarşısını ALIR
Redaktor.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Həkim Mariya Munoz paxlalı bitkilərin sağlam olsa da, tez-tez qaz və şişkinlik kimi xoşagəlməz hallar yaratdığını bildirib.
Redaktor.az xəbər verir ki, "Vanitatis" nəşrinə müsahibəsi zamanı o, bu məhsulları bədən üçün əlavə narahatlıq yaratmadan istehlak etməyin dörd effektiv yolunu açıqlayıb.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ilk olaraq paxlalı bitkiləri bişirməzdən əvvəl bir neçə saat suda islatmaq lazımdır. Bu, şişkinliyə səbəb olan bəzi maddələrin aradan qaldırılmasına kömək edir. İkinci üsul isə bişirərkən qaz əmələ gəlməsinin qarşısını alan ədviyyatlardan istifadə etməkdir. Buraya zirə, şüyüd, dəfnə yarpağı, zerdeçal və zəncəfil daxildir.
Üçüncü məsləhət lobyanı püreyə çevirməkdir. Munozun fikrincə, bu formada onlar daha asan həzm olunur və bədən tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir. Sonuncu üsul isə kombu adlı dəniz yosununun yeməyə əlavə edilməsidir. Bu komponent də qazın qarşısını almaqda təsirli hesab olunur.
Həkim Munoz xüsusi olaraq qeyd edib ki, bu tövsiyələrə əməl etməzdən əvvəl, xüsusən də həzm sistemində problem olan şəxslər mütləq həkimlə məsləhətləşməlidirlər.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:123
Bu xəbər 09 İyul 2025 08:15 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















