Qida borusunu, mədəni korlayır: bəs necə içək? Həkimdən dəhşətli Açıqlama
Icma.az bildirir, Saglamolun saytına əsaslanaraq.
"Çayı qaynar şəkildə içmək qəti şəkildə doğru deyil. Bir ət götürün və onun üstünə qaynar çay tökün. Bu zaman o ət nə hala qalırsa, eyni şey bizim qida borumuza və mədəmizə də aitdir".
Bu sözləri Sağlamolun.az-a danışan Baku City Hospitalın həkimi, qastroenteroloq Türkan Alyarova deyib.
O bildirib ki, qaynar çay içmək mədə xorasından daha çox qida borusunun zədələnməsinə gətirib çıxarır:
"Davamlı qaynar çaydan istifadə qida borusunda çapıq toxumanın yaranmasına və qida borusunun keçiriciliyinin pozulmasına gətirib çıxarır. Ən təhlükəlisi isə mütəmadi istifadə olunan qaynar çay qida borusu xərçənginə səbəb ola bilər".
Həkimlə əlaqə saxlamaq üçün 055 242 15 42 mobil nömrəsinə zəng edin!
Daha ətraflı videodan izləyin:
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:98
Bu xəbər 05 Noyabr 2024 09:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















