Qırmızı ətin qəbulu bu xərçəng növünün yaranma riskini artırır
Icma.az bildirir, Yeniavaz portalına istinadən.
Qırmızı ətin qəbulu kolorektal xərçəngin yaranma riskini artırır.
Yeniavaz.com xəbər verir ki, bu barədə “The Mirror” qəzetində dərc olunan məqalədə bildirilir.
“Bir sıra amillərin bağırsaq xərçənginin yaranma riskini artırdığı məlumdur. Qidalanma bu amillərdən biri olaraq qalır, xüsusilə də qırmızı ətin və yarımfabrikatların istifadəsi xəstəliyin yaranma ehtimalını yüksəldir”, - məqalədə qeyd olunub.
Məqalə müəllifi “Nature Communications” jurnalında dərc olunmuş araşdırmaya istinad edərək yazıb ki, əsas rasiondan əlavə olaraq, gündə 300 milliqram kalsium qəbul etməklə yoğun bağırsaq xərçənginin yaranma riskini 17 faiz azaltmaq mümkündür.
Oksford Universitetinin tədqiqatında 542 mindən çox insanın məlumatları təhlil edilib. Nəticədə alimlər müəyyən ediblər ki, süd məhsullarından istifadə edənlər, eləcə də B2 vitamini, maqnezium, fosfor və kalium kimi qida maddələri ilə zəngin qidalar yeyənlər kolorektal xərçəng riskinə daha az məruz qalırlar.
Bu mövzuda digər xəbərlər:Bu qırmızı meyvə 6 növ xərçəng riskini azaldır
26 Fevral 2025 11:48
Qırmızı ətin çox istifadə edilməsi demans riskini artıra bilər ARAŞDIRMA
17 Yanvar 2025 23:33
Qırmızı ət istehlakı bağırsaq xərçəngi riskini artırır..?
14 Noyabr 2025 23:06
Qırmızı ətin gözlənilməz təhlükələri ÜZƏ ÇIXDI
11 Fevral 2025 03:28
Bu vitamin əlavələri xərçəng riskini artırır
27 Dekabr 2024 15:13
Baxış sayı:100
Bu xəbər 23 Noyabr 2025 15:29 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















