Qocalmanı ləngitmək üçün faydalı olan qidalar SİYAHI
Icma.az, Bizim media saytına istinadən bildirir.
Qidalanma fiziki sağlamlığın ən vacib komponentlərindən biridir.
Bizim.Media “Zdorovoye pitanie” portalına istinadən xəbər verir ki, düzgün qidalanma qocalmanı ləngidir.
Qocalmanı yavaşlatmaq üçün bəzi pəhriz vərdişlərinə də əməl etmək lazımdır. İlk növbədə kalori qəbulunu azaltmaq vacibdir. Bu, Yaponiya, İtaliya və Yunanıstanda yüzilliklər boyu tətbiq edilən pəhriz qaydasıdır.
Mütəxəssislər yaşlanmanın qarşısını almaq üçün aşağıdakı maddələrlə zəngin olan qidalardan müntəzəm istifadəni tövsiyə edirlər:
Fitesin (alma, şaftalı, tərəvəz);
Resveratrol (qırmızı qarağat);
Urolitin A (nar, qoz-fındıq).
Zülallar (ət, balıq, dəniz məhsulları);
Bitki lifi (tərəvəz və meyvələr);
Süd və fermentləşdirilmiş süd məhsulları (süd, kefir, kəsmik).
Mənbə yazır ki, yaşlı insanlar qida rasionuna ədviyyatları da daxil etməyi unutmamalıdırlar:
“Kəllə sümüklərində və əzələ tonusunda dəyişikliklər, eləcə də yaşla tüpürcək ifrazının azalması səbəbindən dad qavrayışı dəyişir. Yaş irəlilədikcə dad və qoxu getdikcə zəifləyir, nəticədə yeməklər əvvəlki cəlbediciliyini itirir. Yeməklərə sarımsaq, istiot, reyhan, oreqano, darçın və digər ətirli ədviyyatlar əlavə etmək iştahı yaxşılaşdırmağa kömək edir”.
Surxay Atakişiyev, Bizim.Media
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:118
Bu xəbər 23 Noyabr 2024 16:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















