Restoranlarda təhlükə: Qida təhlükəsizliyinə kim nəzarət edir?
Icma.az, Milli.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
İctimai iaşə obyektlərində qida təhlükəsizliyinə nəzarət edilməsi qanunvericiliyə uyğun olaraq tənzimlənir.
Bəs bu nəzarəti kim və necə həyata keçirir?
Milli.Az xəbər verir ki, məsələ ilə bağlı qida mütəxəssisi Seymur Qafarov bildirib ki, müəssələrdə qida təhlükəsizlik tələblərinə nəzarət etmək üçün bu sahə üzrə nümayəndə olmalıdır:
"Baş verə biləcək hər hansı qida ilə bağlı risk, fəsad faktorları öncədən dəyərləndirilməlidir. Hadisə baş verdikdə isə bu şəxslər birbaşa yəni rəhbərlərinə tabe şəklində məsuliyyət sahibidirlər, məsuliyyət daşıyırlar.
Əgər restoranda zəhərlənmə baş verərsə, ilk növbədə məsələ hüquqi müstəvidə araşdırılır. Bundan sonra cavabdehliyi daşıyan şəxslər məsuliyyətə cəlb olunur".
Ekspert qeyd edir ki, yemək yeyərkən özünü narahat hiss edən müştərilər bu barədə restoran nümayəndəsinə məlumat verməlidirlər. Ardınca isə təcili tibbi yardım çağırılmalıdır.
Aysel Əkbər
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:104
Bu xəbər 28 İyun 2025 19:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















