Restoranlarda yeməklərin eyni anda verilməsi qonaqların məmnuniyyətini ARTIRIR
Redaktor.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Bayes Biznes Məktəbinin alimləri, restoranlarda və ziyafətlərdə yeməklərin eyni anda təqdim edilməsinin, qonaqların gərginliyini azaltdığını və məmnuniyyətlərini artırdığını aşkarlayıblar. T
Redaktor.az xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "Appetite" jurnalında dərc olunub.
Araşdırma, insanların yemək artıq verildikdə və qonşu hələ yeməyə başlamadıqda, əksər hallarda özlərinin gözləməli olduqlarını düşündüklərini, amma başqalarından eyni şeyi tələb etməkdən çəkinmələrinin səbəbini araşdırıb. Hətta yoldaşı yeməyə başlamağı xahiş etsə də, insanlar yenə də narahatlıq hissi keçirirlər.
Tədqiqatçılar, iştirakçılara yeməyə başlamağa icazə verildikdə və ya onların yerinə keçdikdə bu narahatlığın azalıb-azalmadığını yoxlayıblar, lakin iştirakçıların daxili narahatlığı hələ də mövcud olub. Bu, insanların yalnız öz emosiyalarını hiss etmələri, başqalarının hisslərini isə anlamaqda çətinlik çəkmələri ilə izah olunur.
Professor İrina Skopelleti və həmkarları, restoranların və kafelərin yeməkləri mümkün qədər eyni zamanda təqdim etmələrinin, həm atmosferi yaxşılaşdıracağını, həm də qonaqların məmnuniyyətini artıracağını bildirirlər.
Xədicə BAXIŞLI


