Sağlam damarların sirri: tərəvəz, balıq və qoz fındıq
Olke.az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
"Düzgün qidalanma trombozun qarşısını almaqda əsas amillərdən biridir".
Ölkə.az "lenta.ru"ya istinadla xəbər verir ki, bu barədə kardioloq Yevgeni Kokin danışıb.
Onun sözlərinə görə, tərəvəz və meyvələr damarlar üçün xüsusilə faydalıdır, çünki onların tərkibində damar divarlarını möhkəmləndirən və iltihabı azaldan antioksidantlar, C və E vitaminləri var.
Bundan əlavə, həkim balıq və dəniz məhsullarını rasiona daxil etməyi tövsiyə edib, çünki bu qidalar mikrodövranı yaxşılaşdıran omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Kardioloq həmçinin orqanizmə xeyirli yağlar, maqnezium və lif mənbəyi olan qoz-fındıq və toxumların da damar sağlamlığı üçün vacib olduğunu vurğulayıb: "Onlar tromb yaranma riskini azaldır və qan təzyiqini tənzimləyir.
Bütöv taxıllı məhsullar da faydalıdır. Onlar qan şəkərini sabit saxlayır və damarlarda lövhə (xolesterin yığılması) əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Qəhvə də damarlar üçün faydalı ola bilər, çünki o da antioksidantlar ehtiva edir. Amma o, bu içkini gündə bir-iki fincandan artıq və şəkərsiz içməyi məsləhət görüb".
Həmidə İbrahimova
 Bu mövzuda digər xəbərlər:
Bu mövzuda digər xəbərlər: Baxış sayı:90
Baxış sayı:90 Bu xəbər 31 Oktyabr 2025 11:42 mənbədən arxivləşdirilmişdir
Bu xəbər 31 Oktyabr 2025 11:42 mənbədən arxivləşdirilmişdir



 Daxil ol
Daxil ol
 Xəbərlər
Xəbərlər Hava
Hava Maqnit qasırğaları
Maqnit qasırğaları Namaz təqvimi
Namaz təqvimi Qiymətli metallar
Qiymətli metallar Valyuta konvertoru
Valyuta konvertoru Kredit Kalkulyatoru
Kredit Kalkulyatoru Kriptovalyuta
Kriptovalyuta Bürclər
Bürclər Sual - Cavab
Sual - Cavab İnternet sürətini yoxla
İnternet sürətini yoxla Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan Radiosu Azərbaycan televiziyası
Azərbaycan televiziyası Haqqımızda
Haqqımızda 
 
 
 
 TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
 







 Günün ən çox oxunanları
Günün ən çox oxunanları



















