Sağlamlığa zərər vermədən şaşlıq bişirmək ÜSULU
Icma.az, News24 portalına istinadən məlumat yayır.
“Yanlış hazırlanmış şaşlıq sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər”.
News24.az Medianews.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu terapevt Olga Chirkova deyib.
Onun sözlərinə görə, şaşlıq hazırlayarkən əsas vəzifə onu çox yükləməmək və yaxşı həzm etməkdir.
“Bunun üçün mən yağsız ət, daha yaxşısı isə quş əti və ya balıq seçməyi məsləhət görürəm. Onu turş bir şeydə marinasiya etmək lazımdır ki, ət qismən fermentləşsin və daha asan həzm olunsun”, – terapevt qeyd edib.
Marinad üçün Chirkova təbii alma sirkəsi, incə doğranmış kivi, çox təzə olmayan kefir və quru qırmızı şərabdan istifadə etməyi məsləhət görüb Həkim əlavə edib ki, qızartmaq üçün mağazada alınan kömür deyil, təbii odun, alışqan üçün isə quru budaqlardan istifadə etmək lazımdır. O, həmçinin odunu yandırmağı, tüstünü dağıtmağı və sonra yemək bişirməyi məsləhət görüb.
Həkim izah edib ki, şaşlıq istidən bişirilməlidir, açıq odda qızardılmamalı və hisə verilməməlidir. Yanıbsa, kənarları kəsilərək şaşlığa tərəvəz və göyərti qarnir kimi verilməlidir, deyə o əlavə edib. Bu məhsullar ətdən çox yeməkdən qaçmağa kömək edəcək və bağırsaq peristaltikasını artıracaq.


