Sirkənin 7 möcüzəvi faydası
Medicina saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Sirkə təkcə süfrə üçün deyil, həm də sağlam həyat üçün əvəzolunmaz tərkib hissəsidir.
Medicina.az xəbər verir ki, sirkə əsrlər boyu həm dad artırıcı, həm də konservant kimi istifadə edilib.
Sirkənin 7 faydası...
1. Mikroblara qarşı istifadə edilir
Sirkənin turşu təbiəti bəzi zərərli bakteriyaların qarşısını alır. Buna görə də, sirkə turşu və konservlərdə qidaların qorunmasına kömək edir.
Məişət təmizliyində və yeməklərin hazırlanmasında mühüm rol oynayır.

2. Qan şəkərini tənzimləyir
Sirkənin müntəzəm və orta səviyyədə istifadəsi yeməkdən sonra qan şəkərinin daha yavaş yüksəlməsinə kömək edir.
Xüsusilə karbohidratlı yeməklərlə istehlak edildikdə qan şəkərinin səviyyəsini saxlamağa kömək edir.
3. Toxluq hissini uzadır
Sirkə mədənin boşalmasını ləngidir, daha uzun müddət toxluq hissini saxlayır.
Bu çəki idarə etməyə kömək edir.

4. Yağ balansına qatqı verir
Sirkənin müntəzəm və orta səviyyədə istifadəsi qan lipidlərində müsbət dəyişikliklərə səbəb olur.
Bu təsir insandan insana dəyişir və tək sirkə möcüzə yaratmır.

5. Həzm sistemini dəstəkləyir
Sirkə bəzi insanlarda yeməkdən sonra həzmsizlik və şişkinliyi aradan qaldırır.
Salatlara və ya yeməklərə əlavə etmək həzm prosesini dəstəkləyir.
6. Dəri və saça təsiri
Sirkənin tətbiqi kəpəklə mübarizə aparmağa və dərinin pH səviyyəsini balanslaşdırmağa kömək edir.
Bununla belə, birbaşa və tez-tez istifadə dərinin qıcıqlanmasına səbəb ola bilər. Buna görə də ehtiyatla istifadə edilməlidir.

7. Yeməkləri qoruyur
Sirkə yeməklərə dad verir və turşu kimi qidaların daha uzun müddət qalmasına kömək edir.
Aygün
Medicina.az

