Südü heç vaxt soyuducunun qapısında saxlamayın Səbəb açıqlandı
Milli.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Çox insan evdə südü soyuducunun qapısında saxlayır.
Milli.Az xəbər verir ki, südü soyuducunun qapısında saxlamaq tövsiyyə olunmur.
Südün sözügedən yerdə saxlanması məhsulun ömrünü yarıya qədər azalda bilər. Bunun səbəbi qapı hissənin ən isti hissə olması və burada temperaturun tez dəyişməsidir.
Qida israfının qarşısını almaq üçün doğru yerləşdirmə böyük əhəmiyyət daşıyır. Mütəxəssislərin fikrinə görə süd ən soyuq yerlərdən biri olan alt və ya orta rəfə qoyulmalıdır. Ət və balıq məhsulları alt rəfdə, yumurta və pendir orta səviyyədə, bişmiş yeməklər isə üst rəflərdə daha etibarlı şəkildə qorunur. Meyvə və tərəvəz xüsusi qapaqlı alt rəflərdə saxlanmalıdır. Meyvənin yaydığı qaz bəzi tərəvəzlərin daha tez xarab olmasına səbəb olur. Sousların və içkilərin qapıda saxlanılması hər hansı problem yaratmır.
İsmayıl
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:106
Bu xəbər 26 Noyabr 2025 20:48 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















