Yumurtanı soyuducunun qapısında SAXLAMAYIN
Cebheinfo saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Soyuducunun qapısında saxlanılan yumurtalar daha tez xarab olur.
"Cebheinfo.az" xəbər verir ki, bu barədə dietoloq xəbərdarlıq edirlər.
Həkim deyirlər ki, soyuducu tez-tez açılırsa, orada temperatur qeyri-sabit olur. Bu, orada saxlanılan yumurtaların daha tez xarab olmasına səbəb olur. Bundan əlavə, qapının qəfil açılması yumurtaların çatlamasına səbəb ola bilər. Mikroçatlaqlar bakteriyalar üçün giriş nöqtəsidir və bu, xarab olmağı sürətləndirir. Nazik ağ qabıqlı yumurtalar xüsusilə asanlıqla zədələnir və bakteriyalara qarşı daha həssas olur. Qida texnoloqları yumurtaların saxlama şəraitinin 0 ilə 25 dərəcə Selsi arasında olduğunu deyir.
Həmçinin qida mühəndisləri çatlamış yumurtaların təhlükələri barədə danışırlar. Belə ki, patogen mikroorqanizmlər mikrodaj vasitəsilə yumurtaya nüfuz edə bilir.
Xəzər
"Cebheinfo.az"
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin

