Tumlu çəyirdəkli meyvələrin istehsalı ilə məşğul olan sahibkarlarla görüş keçirilib
Icma.az bildirir, Azertag saytına əsaslanaraq.
Bakı, 15 avqust, AZƏRTAC
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən ölkədə tumlu-çəyirdəkli meyvələrin (alma, armud, gilas, gavalı, ərik, şaftalı, heyva və s.) istehsalı sahəsində qida təhlükəsizliyinin və fitosanitar tələblərə riayət olunmasının təmin edilməsi məqsədilə sahibkarlarla onlayn formatda görüş təşkil olunub.
Agentliyin İnformasiya təminatı vəı innovativ həllər şöbəsindən AZƏRTAC-a verilən məlumata görə, görüşdə istehsal prosesinin bütün mərhələlərində təhlükəsizliyin və uyğunluğun təmin olunmasının, ixrac zamanı idxalçı ölkələrin fitosanitar tələblərinə, o cümlədən qablaşdırma, etiketlənmə ilə bağlı tələblərinə riayət edilməsinin bitki sağlamlığının qorunmasında əsas şərtlərdən biri olduğu diqqətə çatdırılıb.
Görüş zamanı zərərli orqanizmlərin yayılmasının qarşısının alınması məqsədilə profilaktik fitosanitar tədbirlərin həyata keçirilməsi, istehsal sahələrində bitki sağlamlığının izlənilməsinin təmin edilməsi və monitorinq sistemlərinin tətbiqi, həmçinin tumlu-çəyirdəkli meyvə bağlarında yayılmış karantin tətbiq olunan zərərli orqanizmlər barədə ətraflı məlumat verilib.
Görüşdə pestisidlərin istifadəsi zamanı tətbiq reqlamentinə və təhlükəsizlik qaydalarına əməl edilməsinin vacib olduğu xüsusi vurğulanıb.
Yekunda sahibkarlarla qarşılıqlı fikir mübadiləsi aparılıb, onları maraqlandıran suallar cavablandırılıb.


