Uçuş zamanı bu geyimlərdən uzaq durun: Bələdçidən tövsiyələr
Icma.az, Lent az saytına istinadən bildirir.
Hər geyim uzun uçuş üçün uyğun deyil. Təyyarədə bir neçə saat oturmaq planınız varsa, geyim seçiminiz rahatlığınıza birbaşa təsir edə bilər. Daha əvvəl təyyarəyə minməzdən əvvəl cins şalvar geyinməmək tövsiyə olunurdu, lakin bu, sadəcə başlanğıcdır.
Lent.az xarici mediaya istinadən bu barədə ətraflı məlumat verir.
Ən rahat uçuş geyimi hansıdır?
Əvvəllər Emirates hava yollarında çalışmış bələdçi İrina, YouTube kanalında uzunmüddətli uçuşlarda rahatlıq üçün geyim məsləhətləri bölüşüb. O bildirir ki, xüsusilə mini və ya bədənə kip oturan donlar uzun səyahətlər üçün uyğun deyil.
Niyə dar geyimlərdən uzaq durmaq lazımdır?
İrinanın sözlərinə görə, uzun uçuşlar zamanı qarında köp və ayaqlarda şişkinlik ola bilər. Çünki uzun müddət oturaq vəziyyətdə olmaq qanın aşağı ətraflarda normal dövranına mane olur. Bu səbəbdən də çox dar olmayan, bədəni sıxmayan, rahat materialdan olan geyimlər seçmək vacibdir.
Təyyarədəki temperatur sizi təəccübləndirə bilər
İrina qeyd edir ki, təyyarə salonunda adətən 22-24°C temperatur saxlanılır. Bu da sərnişinlərin həddən artıq istilikdən narahat olmaması üçündür. Amma çöldə +30°C temperaturdan təyyarəyə minən biri üçün 22°C sərin görünə bilər, xüsusilə də çox açıq və nazik geyinibsə.
Vacib məqam: təyyarənin temperaturunu bələdçilər deyil, pilotlar tənzimləyir və bu proses olduqca mürəkkəbdir. Ona görə də stüardessadan temperaturun artırılmasını və ya azaldılmasını xahiş etmək, əksər hallarda nəticə vermir.
İdeal seçim: qat-qat geyim
İrina idman üslubunda geyimləri, məsələn, rahat köynəkləri tövsiyə edir. Ən yaxşısı, bir neçə qat geyim geyinməkdir, belə ki, temperatur dəyişdikcə üst qatları çıxarmaq və ya əlavə geyinmək mümkündür.
Digər səyahət tövsiyələri
Daha əvvəl UNİAN qeyd etmişdi ki, stüardessalar təyyarədə tam yeməklərdən qaçmağı tövsiyə edirlər. Çünki təyyarə yeməkləri çoxlu duz və şəkər ehtiva edir. Bu, hündürlükdə insanların dad reseptorlarının zəifləməsi ilə əlaqədardır. Yeməklərin dadı hiss olunmur və buna görə daha çox ədviyyat əlavə edilir.


