Uşaqlıq dadı: “ətçəkənlə” hazırlanan peçenye necə bişirilir? RESEPT
Lent az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Ətçəkənlə çəkilən peçenye evdə tez və rahat hazırlana bilən, sınanmış şirniyyat üsuludur. Əgər evinizdə hələ də köhnə ətçəkən varsa onu bir kənara atmağa tələsməyin. Bir çoxları üçün ətçəkəndən peçenye hazırlamaq uşaqlıq xatirəsidir. Nənələrimiz onu gözümüzün önündə çəkərdi nəticədə xırtıldayan, yumşaq və çox ətirli peçenye alınardı.
Lent.az bu resepti təqdim edir:
İnqrediyentlər
200 qram kərə yağı
550–600 qram un
2 çay qaşığı qabartma tozu
100 qram mayonez
160 qram şəkər
3 ədəd yumurta
Hazırlanması
Ələnmiş unun üzərinə kərə yağı və qabartma tozu əlavə edin. Qarışığı ovuşduraraq unlu qırıntı halına salın. Daha sonra yumurtaları, şəkəri və mayonezi əlavə edin. Qatı, elastik xəmir yoğurun.
Xəmiri bıçaqsız ətçəkəndən keçirin və istədiyiniz uzunluqda bıçaqla kəsin. Peçenyeləri soba listinə düzün və əvvəlcədən qızdırılmış sobaya yerləşdirin. 180°C temperaturda 20-30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Baxış sayı:57
Bu xəbər 05 Dekabr 2025 14:06 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















