Yay yeməyi doğramac xərçəngdən qoruyur Həkim
Icma.az, Saglamolun portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
İsti yay günlərinin sərin yeməyi doğramacın daha bir faydası açıqlanıb.
Saglamolun.az bakupost.az-a istinadla xəbər verir ki, endokrinoloq Zuhra Pavlova bu qidanın ən dietik, ən faydalı yemək olduğunu deyib.
“Doğramacın tərkibində olan tərəvəz, göyərti lif mənbəyidir, yumurta zülal, turp isə sulforafan və indol karbinolla zəngindir. Bu maddələr onkoloji xəstəliklərin profilaktikasında mühüm rol oynayır.
Yaxşı olar ki, doğramaca qatılan xiyarın qabıqları soyulmasın, çünki məhz qabıqda çoxlu lif var. Ovduxa təbii kvas qatılması da faydalıdır. Ovdux bağırsaq mikroflorasını qatıq və kefirin sayəsində tənzimləyir, faydalı bakteriyalar çoxalır, nəticədə insanın immuniteti yüksəlir, beyni güclənir, əhvalı yaxşılaşır”.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:93
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 04:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















