Yemək zamanı soyuq su çəki artımı və iltihablanma riskini artırır
Sia Az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
...Yemək zamanı soyuq su içmək vərdişi həzm proseslərinə mənfi təsir göstərə bilər.
SİA-nın məlumatına görə, bunu qastroenteroloq bildirir. O,izah edir ki, soyuq su mədənin büzülməsinə səbəb olur ki, bu da qidanın normal həzm olunmağa vaxt tapmadan bağırsaqlara daha tez daxil olmasına səbəb olur.
Bu, qazın artmasına, şişkinliyə və iştahanın artmasına səbəb olur.
...Və bu da Sizdə artıq çəkilik yaradır.
Bundan əlavə, soyuq su içmək mədə şirəsinin qoruyucu xüsusiyyətlərini zəiflədir, bu da qidada zəhərli infeksiyaların inkişaf ehtimalını artırır.
Həkim vurğulayır ki, soyuq su həm də kəskin xəstəlik dövrlərində mədə-bağırsaq traktının selikli qişasının bərpasını pozaraq orqanizmdəki iltihabi proseslərə mənfi təsir göstərir. Həkim isti su və ya 65 dərəcə Selsi temperaturuna qədər soyuducu içkilər içməyi məsləhət görür.
Bu, qidanın həzmini yaxşılaşdırır, mikroelementlərin və vitaminlərin udulmasına kömək edir, həmçinin nəcisin yumşalması ilə qəbizlik riskini azaldır.
Bununla belə, mütəxəssis əlavə edib ki, suyu yalnız qida yaxşıca çeynədikdən və tərkibində lazımi fermentləri olan tüpürcəklə isladdıqdan sonra içmək lazımdır.
...Qeyd edilməlidir ki, qaynar su da tövsiyə edilmir, çünki o, mədənin selikli qişasını və diş minasını zədələyə, kəskin mədə-bağırsaq xəstəlikləri dövründə isə iltihabi prosesləri dəstəkləyə bilər.
Nazlı Almuradova

