Yeməkdən sonra çay İÇMƏYİN
Redaktor.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Allerqoloq-immunoloq Elena Nasankaeva yeməkdən dərhal sonra çay içmək vərdişindən uzaq durmağı tövsiyə edib.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu haqda həkim gazeta.ru-ya verdiyi müsahibədə danışıb.
Nasankaeva bildirib ki, çayın tərkibində tanin adlı polifenol birləşmələr var. Bu maddələr zülalların parçalanma prosesinə mane ola və nəticədə ağırlıq, köp və qarın ağrısı yarada bilər.
Həkimin sözlərinə görə, çay həmçinin mədə şirəsinin aktivliyini 30-50 faiz azalda bilər.
Mütəxəssis əlavə edib ki, çay bəzi mühüm mikroelementlərin dəmir, kalsium, sink və maqneziumun orqanizm tərəfindən sorulmasını zəiflədir. Buna görə də o, çay içmək üçün yeməkdən sonra müəyyən fasilə saxlamağı tövsiyə edib. Yüngül yeməklərdən sonra bu fasilə 30-60 dəqiqə, zülal və yağlı yeməklərdən sonra isə 90-120 dəqiqə olmalıdır.
Nasankaeva həmçinin çox isti çayın qida borusunun selikli qişasına zərər verə biləcəyini bildirib.
O, güclü dəmlənmiş və xüsusilə südlə içilən çaydan imtina etməyə çağırıb.
Aytəkin TOFİQQIZI


