Yeməyin temperaturu həzmə təsir etmir
Redaktor.az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Soyuq yeməklərin isti yeməklərə nisbətən daha çətin həzm olunması barədə fikir yanlışdır.
Redaktor.az xəbər verir ki, bununla bağlı dietoloq Aleksandr Burlakov "Teleqram" kanalında yazıb.
“Əziz dostlar, əgər sizdə ağız boşluğu varsa və qidanı da məhz onun vasitəsilə qəbul etməyi planlaşdırırsınızsa, yeməyin temperaturunun heç bir əhəmiyyəti yoxdur”, - deyə mütəxəssis qeyd edib.
Onun sözlərinə görə, qidanın temperaturunun stabilləşməsi artıq ağız boşluğunda başlayır. Orta hesabla isti yeməyin mədəyə çatana qədər soyuması üçün bir dəqiqədən az vaxt kifayətdir. Burlakov vurğulayıb ki, soyuq yeməklərin pis, isti yeməklərin isə yaxşı həzm olunması barədə iddialar tamamilə mənasızdır.
Eyni zamanda dietoloq əlavə edib ki, qastroezofageal reflüks xəstəliyi olan insanlarda həddindən artıq isti və ya soyuq yeməklər xəstəliyin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.
Aytəkin TOFİQQIZI

