Sarımsaq yeməyin faydaları
Icma.az, News24 saytına istinadən bildirir.
Sarımsaq əsrlər boyu həm təbii antibiotik, həm də şəfa mənbəyi kimi tanınıb. Müasir elmi araşdırmalar da bu qədim bitkinin insan sağlamlığına olan saysız-hesabsız faydalarını təsdiqləyir.
News24.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, sarımsaq immun sistemini gücləndirir, ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır, qan təzyiqini tənzimləyir və bədənə antimikrob təsir göstərir.
Tərkibindəki allicin maddəsi sayəsində sarımsaq virus və bakteriyalara qarşı güclü qoruyucu rol oynayır.
Daimi olaraq çiy və ya bişmiş şəkildə sarımsaq istehlakı:
Xolesterin səviyyəsini aşağı salır,
Orqanizmdəki iltihabı azaldır,
Həzm sistemini tənzimləyir,
Soyuqdəymə və qripə qarşı bədəni müqavimətli edir.
Sarımsaq həmçinin antioksidantlarla zəngindir, bu da hüceyrələrin yenilənməsinə kömək edir və xərçəng riskini azaldır.
Qida mütəxəssisləri gündə bir diş sarımsağın istehlakını tövsiyə edir, lakin bəzi hallarda – xüsusilə də mədə problemləri olan şəxslər – onun qəbulunu həkim məsləhəti ilə tənzimləməlidirlər./metbuat
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:113
Bu xəbər 19 May 2025 19:32 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















