Icma.az
close
up
RU
Yumurta qaynatmağın mMükəmməl yolu tapılıb..?

Yumurta qaynatmağın mMükəmməl yolu tapılıb..?

...İtaliyanın Milli Tədqiqat Şurasının alimləri qaynadılmış yumurta üçün öz reseptlərini təklif ediblər. Onların fikrincə, 32 dəqiqə addım-addım bişirildikdən sonra sarısı çox yumşaq olacaq, ağı isə sous-vide yumurtalarına bənzər konsistensiyaya çatacaq.

SİA-nın məlumatına görə, bu barədə “Noj” yazır. ...Yumurtaları düzgün bişirmək xüsusi bir bacarıqdır, çünki ağ və sarısı müxtəlif temperaturlarda sərtləşir. Yumurtanın çox bişməsinin qarşısını almaq üçün aşpazlar müxtəlif fəndlərə əl atırlar. Məsələn, onlar sous-vide üsulu ilə hazırlanır: yumurtalar bir çantaya qoyulur və su banyosunda təxminən bir saat qızdırılır. Nəticədə, sarısı və ağ oxşar qaymaqlı quruluşa malikdir.

...Bir qrup fiziklər, sous vide yumurtalarının kifayət qədər yaxşı olmadığını iddia edirlər, çünki onlar toxumasını dəyişir və məhsulun qida dəyərini azaldır. Alternativ resepti "icad etmək" üçün onlar hesablama mayelərinin dinamikası proqramından istifadə etdilər.

Alimlər müxtəlif bişirmə üsullarından istifadə edərək sarısı və ağların hazırlıq dərəcəsini müqayisə edərək, bişirmə vaxtını və temperaturunu artırdılar.

Tədqiqatçılar, deyəsən, yumurta qaynatmağın mükəmməl yolunu tapıblar və buna “toplu yemək” adını veriblər. Beləliklə, yumurta iki dəqiqə qaynar suya batırılır, sonra başqa iki dəqiqə bir qaba köçürülür. Addımları 8 dəfə təkrarlamaq lazımdır və bütün proses 32 dəqiqə çəkəcəkdir. Hazır yumurta xaricdən bərk, içi isə yumşaq olacaq.

Nazlı Almuradova

seeBaxış sayı:81
embedMənbə:https://sia.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri