Acı yeməklər iştahanı azaldır
Saglamolun portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
ARAŞDIRMA
Acı yeməklər iştahanı azaldır və çox yeməyin qarşısını alır.
Pensi¬l¬vaniya Ştat Universitetinin alimləri yeməklərin acılıq səviyyəsinin artırılmasının artıq yemək vərdişini azaltmaqda faydalı olduğunu bildirib. Tədqiqatda 130 nəfər iştirak edib, onlara acı və neytral yeməklər təqdim olunub. Təcrübə zamanı iştirakçılar videomüşahidə altında olub. Alimlər yalnız nə qədər yemək yeyildiyini deyil, həm də yemə sürətini, içilən suyun miqdarını və digər göstəriciləri qeydə alıb.
Nəticələr göstərib ki, acı yeməkləri yeyənlər daha az qidalanır və ümumi qəbul edilən qida və kalori miqdarı azalır, lakin doyma hissi və dad zövqü dəyişmir. Su içmə miqdarında isə heç bir fərq olmayıb. Alimlər bildirib ki, acı qidalar - yemək sürətini azaldaraq doyma mexanizmlərini aktivləşdirir. Həmçinin, çili bibərindəki kapsaisin maddəsi maddələr mübadiləsini sürətləndirir və iştahanı azalda bilər.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:115
Bu xəbər 29 May 2025 11:23 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















