Aşpazlar niyə bişmiş kələmə süd əlavə edirlər?
Icma.az, Lent az saytına istinadən bildirir.
Bişmiş kələm sağlam, dadlı və büdcəyə uyğun bir yeməkdir və tez hazırlanır. Peşəkar aşpazlar kələmi bişirərkən tez-tez qeyri-adi bir inqrediyent, süd əlavə edirlər. Lakin çox az insan bunun səbəbini bilir.
Kələm tuşlanarkən niyə süd əlavə olunur?
Lent.az xəbər verir ki, bu, ilk növbədə qoxunun azaldılması üçündür.
Qoxunun azaldılması
Tuşlanmış kələmin özünəməxsus kəskin qoxusu var. Bu qoxu yeməyin dadına təsir etməsə də, iştahanı azalda bilər. Süd məhz bu “yan təsiri” neytrallaşdırmaq üçün istifadə olunur və yeməyin qoxusunu daha yumşaq edir.
Kələmin yumşaldılması
Bəzi hallarda kələm tuşlandıqdan sonra belə sərt qala bilər. Süd əlavə edildikdə isə kələm daha tez və bərabər şəkildə yumşalır, nəticədə yeməyin keyfiyyəti nəzərəçarpacaq dərəcədə yüksəlir.
Süd əlavə olunmuş tuşlanmış kələm resepti
İnqrediyentlər: Kələm – 500 qram, kök – 1 ədəd, soğan – 1 ədəd, bitki yağı – 3 xörək qaşığı, süd – 100 millilitr, dəfnə yarpağı, duz, istiot və göyərti – zövqə görə
Hazırlanma qaydası
Kələmi mümkün qədər nazik doğrayın. Soğanı yarımhalqa şəklində kəsin, kökü isə iri sürtgəcdən keçirin.
Tavada bitki yağında soğanı qovurun. Soğan şəffaflaşdıqda üzərinə kökü əlavə edin. Tərəvəzlər yüngül qızılı rəng aldıqdan sonra kələmi, duzu, istiotu və südü əlavə edin.
Bütün inqrediyentləri qarışdırın və qapağı bağlı halda orta odda təxminən 10 dəqiqə tuşlayın. Sonda ədviyyatları və göyərtini əlavə edib yenidən qarışdırın və ocaqdan götürün.
Bu yemək üçün istənilən yağlılıq dərəcəsinə malik süd uyğundur. Daha zərif və doyumlu olması üçün tuşlamanın sonunda az miqdarda kərə yağı da əlavə etmək olar.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:33
Bu xəbər 23 Dekabr 2025 12:12 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















