Bananı necə yemək lazımdır?
Azpost saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Maksimum fayda əldə etmək üçün bananları düzgün yemək lazımdır.
Azpost.info-nun məlumatına görə, “Belnovosti.by” portalı ekspertlərə istinadən yazır ki, bunun üçün ən azı yeddi qayda var.
Əvvəlcə bananı yaxşıca yumaq lazımdır, çünki qabığın səthində toksinlər ola bilər. Sonra bananların qabığı soyulmalıdır. Ancaq ağ sapları qırıb atmayın, çünki onların tərkibində çoxlu faydalı maddələr var. Yaşıl bananları seçmək daha yaxşıdır – onların tərkibində daha az şəkər və daha sağlam davamlı nişasta var.
Həmçinin, bananları acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yeməməlisiniz, çünki bu, həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
Bananı çiy halda yemək məsləhətdir. Çünki onu bişmiş halda yemək tərkibində qida maddələrinin 60%-ni məhv edir. Əgər kefirlə banan yeyirsinizsə, o zaman mədə -bağırsağı normallaşdırır.
Ekspertlər deyirlər ki, banan həm də pis əhval-ruhiyyədən və depressiyadan çıxmağa kömək edir. Çünki onların tərkibində “xoşbəxtlik hormonu” serotoninin istehsalı üçün lazım olan çoxlu triptofan var.
Paylaş
Baxış sayı:62
Bu xəbər 06 Aprel 2025 21:44 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















