Bananları daha uzun müddət necə təzə saxlamaq olar? Sadə hiylə
Icma.az bildirir, Turkstan.az saytına əsaslanaraq.
Banan tez qaralır və dadını itirir? Bəlkə də səbəb düzgün saxlamamaqdır.
Turkustan.az xəbər verir ki, bu meyvələr ətraf mühit şəraitinə həssasdır və onların təravətini necə uzatmağı bilmək vacibdir.
Banan niyə qaralır?
Bananın yetişmə prosesini meyvələrdən əmələ gələn etilen qazı sürətləndirir. Çox yetişən banan rəngini sarıdan qəhvəyi və ya qaraya dəyişir. Meyvələr çoxlu etilen buraxan alma və ya armudun yanında qalarsa, xüsusilə tez xarab olur.
Bananları necə düzgün saxlamaq olar
Bananları alma, armud və digər etilen yayan qidalardan ayrı saxlayın.
Uyğun bir yer seçin. Bananlar çox isti və rütubətli mühitləri sevmir, lakin soyuducu da onlar üçün uyğun deyil.
Meyvələri quru və sərin yerdə, məsələn, mətbəxdə qaranlıq bir şkafda saxlamaq optimaldır.
Bananların uclarını bağlayın. Etilenin sərbəst buraxılmasını yavaşlatmaq üçün meyvə uclarını bir selofana bağlayın.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:77
Bu xəbər 18 Yanvar 2025 19:32 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















