Çiyələkləri daha uzun müddət necə təzə saxlamaq olar..?
Icma.az, Sia Az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
...Şirəli giləmeyvə mövsümü artıq başlayıb, lakin onlar tez-tez uzunmüddətli saxlama ilə bağlı problemlər yaşayırlar. Məsələn, çiyələk və ya moruq soyuducuda belə 2-3 günə xarab olur.
SİA-nın məlumatına görə, mütəxəssislər heç vaxt yeməyi folqa içində qoymamağa çağırdılar - bunun müxtəlif səbəbləri var.
...“Glavred” bu problemi necə həll enməyi və giləmeyvəni bir həftə təzə saxlamaq üçün nə etməli olduğunu öyrənib.
Ukraynalı bloqqer Diana Qolovets TikTok-da maraqlı layf-hak paylaşıb.
Beləliklə, o, giləmeyvələrin tez xarab olmamaları üçün onları necə düzgün saxlamağı göstərib. Bunu etmək üçün bir konteynerə və adi kağız dəsmallara ehtiyacınız olacaq. Konteynerə çiyələk tökmək və qapağın üzərinə kağız dəsmal qoymaq lazımdır. Bundan sonra, giləmeyvə bağlamaq, konteyneri tərs çevirmək və soyuducuya qoymaq lazımdır. Bloqçu əlavə edib ki, göyərtiləri də bu şəkildə saxlaya bilərsiniz və onlar daha uzun müddət təzə qalacaqlar.
Nazlı Almuradova


