Bir çox insan turşu ilə bağlı bu səhvə yol verir: hansı duzu seçmək lazımdır?
Icma.az, Olke.az saytına istinadən bildirir.
Kələm turşusunun dadlı olub-olmaması ən azı istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Düzgün duz seçmək xüsusilə vacibdir. Kələm turşusu üçün hansı duzdan istifadə etmək lazımdır?
Ölkə.az Milli.Az-a istinadən xəbər verir ki, təcrübəli aşpazlar kələm turşusu üçün əlavəsiz adi duzdan istifadə edirlər.
Yodlaşdırılmış duz heç bir halda istifadə edilməməlidir, əks halda kələm xarab olacaq.
if (!$ISMOBILE) : ?>
include(__DIR__.'/320x100.php');?>
Bir kiloqram kələm üçün 30 qram duz almaq lazımdır. Daha az əlavə etsəniz, kələm kiflənə bilər.
İstifadə olunan əlavə qidaların (yerkökü, zoğal) çəkisini də nəzərə almağı unutmayın.

