Bu 5 məhsulu soyuducuda yox, dondurucuda saxlayın!
Olke.az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
"Bir çox insanların adətən soyuducuda saxladığı beş məhsulu əslində dondurucuya yerləşdirmək daha məqsədəuyğundur".
Ölkə.az "Infobae" nəşrinə istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Cemma Stüart deyib.
Onun sözlərinə görə, ispanaq (“şpinat”), noxud, qarğıdalı, avokado və böyürtkən tərkibində yüksək miqdarda vitamin və mikroelementlər saxlayır. Bu məhsullar toplanan kimi yeyildikdə ən yüksək qida dəyərinə malik olur, lakin zaman keçdikcə faydalı xüsusiyyətlərini itirirlər. Dietoloq vurğulayıb ki, əgər bu məhsullar dondurularsa, onların bütün faydalı maddələri qorunub saxlanır.
Termiki emala gəldikdə isə, diyetoloq noxud və şpinatın qısa müddətlik qaynadılmasını və ya buğda hazırlanmasını tövsiyə edib. Böyürtkən desertlərə və yoqurtlara əlavə oluna bilər, qarğıdalı salat və qarnirlər üçün idealdır, avokadonu isə smuzi hazırlamaq üçün istifadə etmək tövsiyə olunur.
Həmidə İbrahimova


