Bu qidaları az yeyin, epilepsiya yaradır
Axar.az saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Bəzi qidalar tərkibindəki patogenlər və ya allergenlər səbəbiylə epilepsiya tutmalarına səbəb ola bilər.
Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qida məhsullarında epilepsiya tutmasına səbəb ola biləcək parazitlər gizlənə bilər.
Bu bakteriyalar sinir sisteminə və beyinə toksik təsir göstərməyə qadirdir, onlar iltihabı aktivləşdirir, qıcolmaların, baş ağrılarının, parezlərin və davranış dəyişikliklərinin görünüşünə səbəb olur.
Parazitlərin mənbəyi adi qida məhsulları, ət, tərəvəz və meyvələr, həmçinin çirklənmiş su ola bilər. İnfeksiya riskini minimuma endirmək üçün çiy və ya az bişmiş ət yeməkdən çəkinməli, qidaları yaxşıca yumalı, sanitar saxlama və bişirmə şərtlərinə əməl etməlisiniz.
Xüsusilə şəxsi gigiyena qaydalarına riayət edildikdə və əllər tez-tez yuyulduqda (xüsusilə də heyvanlarla təmasdan sonra) belə risklər azalır.
Epilepsiya vəziyyətində qidalanma böyük əhəmiyyət kəsb edir. Müəyyən qidalar və qablar hücumlara səbəb ola bilər, buna görə də pəhrizinizi gözləmək və potensial təhlükəli qidalardan qaçmaq vacibdir.
Epilepsiya beynin həddindən artıq elektrik aktivliyi nəticəsində təkrarlanan qıcolmalarla xarakterizə olunan xroniki nevroloji xəstəlikdir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:131
Bu xəbər 15 Fevral 2025 02:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















