Bu üsullarla qəhvənin faydasını artırın
Icma.az, Olke.az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
"Qəhvəyə darçın əlavə etmək faydalıdır".
Ölkə.az "Daily Mirror" nəşrinə istinadla xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Saurabh Sethi danışıb.
Həkim hesab edir ki, qara qəhvəyə bir çimdik darçın əlavə edildikdə, içki həm daha ətirli, həm də daha faydalı olur: “Darçında güclü antioksidantlar var və o, qan şəkərinin sürətlə yüksəlməsinin qarşısını almağa kömək edir".
Qəhvəni faydalı etmək üçün digər bir variant kimi o, kokos yağı əlavə etməyi tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, belə bir içki bədəni enerji ilə təmin edir və beyin üçün faydalıdır.
Daha çox fayda əldə etmək üçün qastroenteroloq içkiyə rəndələnmiş qara şokolad əlavə etməyi də tövsiyə edib. Həkim bildirib ki, şokoladda çoxlu polifenollar var və qəhvə ilə birləşdikdə bu maddələr bağırsaqdakı bakteriyalar üçün əla qida maddələrinə çevrilir. Bundan əlavə, şokolad yaxşı antioksidant mənbəyidir.
Həmidə İbrahimova


