Hamının bağında var amma faydaları bilinmir Dərib, yeyin...
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat verir.
Təbiət insan sağlamlığı üçün saysız-hesabsız faydalar təqdim edir. Onlardan biri də çox zaman diqqətdən kənarda qalan, lakin faydaları ilə şəfa mənbəyinə çevrilən gicitkən bitkisidir. Əsasən alaq otu kimi tanınsa da, düzgün istifadə edildikdə böyrəkləri qoruyan, daş və qumun yaranmasının qarşısını alan təbii bir möcüzədir.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, gicitkən təbii sidikqovucu xüsusiyyətə malikdir. Bu isə böyrəklərdə yığılan toksinlərin və artıq mayenin bədəndən çıxarılmasına kömək edir. Beləliklə, böyrəklərin fəaliyyəti yüngülləşir və iltihab riski azalır.
Böyrək daşları adətən orqanizmdə müəyyən mineralların yığılması və kifayət qədər su içilməməsi nəticəsində yaranır. Gicitkənin tərkibindəki antioksidantlar və faydalı minerallar isə bu prosesin qarşısını almağa kömək edir. O, təkcə daşların yaranmasına mane olmur, həm də kiçik kristalların parçalanmasına dəstək verir.
Gicitkəni yalnız çay kimi deyil, qaynadıb yeməklərə qatmaq, zeytun yağı və ya qatıqla qarışdıraraq istehlak etmək daha çox fayda verir. Onun tərkibindəki flavonoidlər, C vitamini və dəmir orqanizmin ümumi müqavimətini artırır, sidik yolları infeksiyalarının qarşısını alır.
Nəticə olaraq, bağda bu bitkini görənlər onu yığaraq düzgün şəkildə istifadə etməklə sağlamlıqlarına böyük fayda verə bilərlər. Gicitkən, həm təbii müalicə üsulu, həm də gündəlik qida rasionunun dəyərli bir hissəsinə çevrilə bilər.
Fidan
Milli.Az
Baxış sayı:98
Bu xəbər 22 Aprel 2025 10:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















