Heç vaxt belə fincanlarda qəhvə və çay içməyin SƏBƏBİ
Icma.az, Lent az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Ekspertlər isti içkilər içməzdən əvvəl fincanın materialına və rənginə fikir verməyi tövsiyə edir.
Yəqin ki, az adam bilir ki, fincan rənginin seçilməsi son dərəcə vacibdir.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, qida təhlükəsizliyi ekspertləri qırmızı və narıncı fincanlarda qəhvə və çay içməkdən çəkinməyi tövsiyə edir.
İş burasındadır ki, qırmızı və narıncı rənglərin tərkibində qurğuşun var. İçki ilə birlikdə orqanizmə daxil ola bilər. Buna görə qurğuşunsuz keramika və şüşə fincanları seçmək daha yaxşıdır.
Siz həmçinin plastik və alüminium fincanlardan istifadə etməkdən çəkinməlisiniz - onlar sağlamlığınız üçün son dərəcə təhlükəli ola bilər.
Alimlər həmçinin sübut ediblər ki, fincanın rəngi içkilərin dadının qavranılmasına təsir edir. Tədqiqatlar göstərib ki, ağ fincandakı qəhvənin dadı mavi və ya şəffaf fincandakı qəhvədən daha az şirindir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:61
Bu xəbər 04 Yanvar 2025 11:38 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















