İftar süfrəsinə hazırlaya bilərsiniz
Axsham.az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Axşam.az "İftar menyusu"nu təqdim edir:
Cənnət şorbası
Ərzaqlar:
2 qaşıq kərə yağı
3 xörək qaşığı qarğıdalı unu
1 orta kartof
1 soğan
2 diş sarımsaq
2 stəkan toyuq suyu
4 stəkan qaynar su
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı duz
Üzəri üçün:
2 xörək qaşığı yağ
1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər
Hazırlanması:
Kərə yağı dərin bir qazanda əridin. Ərinmiş yağa qarğıdalı unu əlavə edin və təxminən 3 dəqiqə qızardın. Qarğıdalı ununa soğan, kartof və sarımsağı əlavə edib 5 dəqiqə daha qovurun.Tərəvəzlərə toyuq suyu və qaynar su əlavə edin və tərəvəzlər yumşalana qədər bişirin. Tərəvəzlər yumşaq olduqdan sonra blenderlə hamarlanana qədər qarışdırın. Bu mərhələdə şorba qatı görünürsə, isti su əlavə edə bilərsiniz.
Şorbanı bir neçə dəqiqə daha qaynadıqdan sonra ocağı söndürün. Ayrı tavada qızdırdığınız yağa qırmızı bibər tozunu əlavə edib süfrəyə verərkən şorbanın üzərinə tökün.

Beyti kabab
Ərzaqlar:
2 ədəd lavaş
Küftə üçün:
400 qram qiymə ət
1 soğan
1 diş sarımsaq
1 yumurta
1/2 çay stəkansuxarını unu
1/2 çay qaşığı qara bibər
1/2 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qırmızı bibəri
Sous üçün:
2 qaşıq kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 stəkan rəndələnmiş pomidor
1 çimdik duz
1 çimdik qara bibər
Xəmirin üzərinə yaymaq üçün:
3 xörək qaşığı kərə yağı
Hazırlanması:
Soğan, yumurta və sarımsağı blenderdə əzin. Qiymə, suxarı, qara bibər, qırmızı bibəri, duz və blenderdə əzdiyiniz ərzaqları birlikdə qarışdırın. Sobaya qoyacağınız tavaya yağlı kağız sərin. Küftələri uzun və yastı formalarda düzəldin və qaba qoyun. Küftələrin qalın olmadığından əmin olun. Küftələri əvvəlcədən isidilmiş sobada 190 dərəcədə bişirin. Küftələr bişəndə xəmirin yarısını piştaxtaya yayın və üzərinə ərinmiş kərə yağı çəkin. Bişmiş küftələri xəmirin üzərinə boşluq qoymadan düzün. Sonra rulon halına salın. Rulonu əyri şəkildə kəsin. Xəmirin üzərinə kərə yağı sürtüb yenidən sobaya qoyun. Bu arada beytinin sousunu hazirlamağa başlayın. Kərə yağı tavada əridin, rəndələnmiş pomidorları əlavə edin və bir neçə dəqiqə qaynadın. Qara istiot və duz əlavə etdikdən sonra ocaqdan çıxarın. Qızardılmış beytini sobadan çıxarıb üzərinə sousu töküb qatıqla süfrəyə verin.

Çiyələk peçenyesi
Ərzaq:
125 qram marqarin (otaq temperaturunda)
Yarım çay qaşığı yağ
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 paket çiyələk tozu pudingi
2 stəkan qarğıdalı nişastası
2 stəkan un
1 yumurta
1 paket qabartma tozu
Üzəri üçün:
Şokolad
Hazırlanması:
Un və qabartma tozu xaricindəki digər maddələr qarışdırıcı qaba alınır və hərtərəfli qarışdırılır. Sonda un və qabartma tozu əlavə olunur və yumşaq xəmir alınır. Qoz ölçüsündə parçalar kəsilir və yuvarlanır. İstəsəniz, bıçağın arxası ilə artı bir forma düzəldilir və bişdikdən sonra şokoladla bəzədilir.

